Voor ons is de Berry de meest authentieke en pure streek van Frankrijk. Deze landelijke rustige omgeving met een prachtige natuur is gelegen in het hart van Frankrijk, slechts 2,5 uur ten zuiden van Parijs. Wilde zwijnen, roofvogels en herten, je kunt ze hier zomaar tegenkomen.

 

Het huis ligt aan een doodlopend weggetje op 5 minuten lopen van het oude plaatsje Vesdun waar onlangs een restaurant met mooi terras tegenover het  kerkje  heropend is . Ook is er een winkel waar men streekproducten, croissants, baquettes  e.d. kunt bestellen.

Dichtbij gelegen vindt u het meer van Sidiailles met zijn zandstrandjes. Je kunt er boten huren, zwemmen of het avontuur van een ‘rope walking’ over het meer aangaan.  In St Amand-Montrond (voormalige woonplaats van Jacques Brel) kun je kajakken.

De vele lokale marktjes, brocantes en vide-greniers zorgen ervoor dat er altijd wel iets te doen is in de omgeving. Zoals het bezoeken van de diverse mooie tuinen, chateaux en abdijen en niet te vergeten de talloze romaanse kerkjes die aan het begin van de tiende en elfde eeuw in deze streek van Frankrijk gebouwd zijn en nog steeds  bewonderd kunnen worden. Er zijn veel meren en riviertjes voor de hengelsport liefhebbers waar vrij gevist kan worden. Voor paardliefhebbers zijn er mogelijkheden in de directe omgeving en degenen die van de golfsport houden vinden een 18 holes golfbaan vlakbij.

Kortom, wanneer u genoeg heeft van de rust en het geluid van de tuin, met de vogels, krekels en af en toe een kerkklokje, dan is er genoeg in de directe omgeving om te ontdekken!

Golfclub (18 holes) op 17 km afstand: Klik op deze link Chopin en George Sand, vlakbij concerten :klik op deze link / Abbaye de Noirlac : klik hier Sidiailles : klik op deze link  château Ainay le VieilChateau Ainay-le-Vieil L’Ecole du Grand Meaulnes l’Ecole du Grand Meaulnes